Perpetuum Mobile: Growing Eternal, Konstnärshuset 2012

Foto: Michel Droetto

Konstnärshuset, Smålandsgatan 7, Stockholm
Vernissage: lör 13 okt kl 12-16
Utställningen pågår t.om. den 31 oktober

Growing Eternal är Perpetum Mobiles andra utställning. Gruppen består den här gången av Bo Melin, Maja Droetto, Tomas Ferm, Eliana Ivarsdotter Haddad och Sara Lännerström.

En katedral kommer att byggas inne i Konstnärshusets stora galleri. Byggnadsmaterialet samlas in i samband med gruppens resa från Göteborg till Stockholm.

Utöver katedralen består Growing Eternal av individuella (och kollektiva) initiativ från gruppens medlemmar. Det blir i form av objekt, projektioner, målningar och installationer. Förfaringssättet, där individuella verk kompletterar och bygger ut det gemensamma, är något som Perpetuum Mobile använder sig av som en slags återkommande strategi.

Growing Eternal handlar om hur människor och objekt förvandlas i kombination med natur och växtlighet. Om hängivenhet, om att låta sig uppslukas av något där naturen bara är ett exempel. Och om att besegras eller att ge efter inför något som är mycket större än oss själva.

Perpetuum mobiles första utställning, Sleep Inn Galleri 54 (Göteborg, 2011), förvandlade galleriet till ett fungerande vandrarhem med 16 sovplatser, reception och full service som också omfattade bilder, funktionella objekt, evenemang och kvällsaktiviteter.

Välkommen!

Öppettider Stora Galleriet/Konstnärshuset:
Tis-tors 12-17, fre-lör 12-16

Utställningsdokumentation av Michel Droetto